fole anticondens acoperisuri

Folie anticondens

Membrana anticondens garantează uscarea tuturor straturilor acoperișului, atunci când este asigurată ventilarea spațiului de sub învelitoarea principală.
Ea facilitează trecerea vaporilor de apă din interiorul termoizolației acoperișului către mediul extern. Astfel, se limitează canitatea de vapori care se adună în construcția acoperișului și nu se mai poate creea condens în acoperiș, mai ales în vata minerală.
În acest fel elementele structurale ale acoperișului, termoizolația, finisajul interior al imobilului, nu vor fi afectate de apa rezultată din condens.
Calități și avantaje: • Permisivitate ridicată și uniformă pe toată suprafața
• Rezistență la întindere, ceea ce ușurează montajul
• Rezistență la efectul dăunător al umidității
Sistemul de învelitori Wetterbest® folosește membrane anticondens Dachowa cu densitățile de 115, 150, 165 sau 185 gr/mp.
Membrana specială autoadezivă Dripstop, care se lipeşte pe suprafaţa metalică interioară a panourilor de acoperiş în timpul profilării automatizate a acestora, înlocuind utilizarea formulei clasice de membrană permeabilă la vapori.
Membrana Dripstop reprezintă o modalitate economică de a rezolva problema condensului în interiorul clădirilor cu acoperiş neizolat termic prevenind picurarea apei către interiorul clădirii, extinzând durata de viaţă a învelitorilor metalice, mărind izolaţia acustică şi reducând zgomotul de ploaie.
Dripstop are o mare capacitate de stocare a apei care poate rezulta ca urmare a fenomenului de condensare. Prin folosirea membranei Dripstop se elimină apariţia celui mai întâlnit efect al condensării de la interiorul clădirilor şi anume, igrasia. Performanța sa este diferită în funcție de gramajul materialului și de înclinația acoperișului.
Membrana Dripstop este rezistentă la acizii din dejecţiile animalelor și bacterii, se poate spăla cu jet de apă.
Dripstop se foloseşte la acoperişurile neizolate termic şi la pereţii spaţiilor cu destinaţie industrială (hale producţie, ateliere, etc), logistică (depozite, magazii, garaje, etc), agro-zootehnica ( silozuri cereale, ferme zootehnice, etc.
Un alt atu al acestui tip de membrană este faptul că uşurează serviciul de montaj – montatorii nu vor mai fi nevoiţi să monteze membrana peste osatura structurilor de acoperiş (în majoritatea cazurilor, acoperişurile neizolate termic nu au patul continuu de astereală, fapt care îngreunează accesul şi măreşte riscul de cădere în gol);
Caracteristicile tehnice ale produsului:
• Ușor de aplicat
• Rezistent
• Inflamabilitatea A2 – s1; d0 (EN 13501-1)
• Rezistență la bacterii
• Izolație acustică suplimentară
• Reducerea zgomotului de ploaie