Paletar de culori

Despre tiglele Metalice Bilka

Durată de viata estimata a unui acoperis de tigla metalica este de aproximativ 50-60 de ani in conditiile unui montaj corespunzator si conform cu recomandarile specialistilor din domeniu. Țigla metalică comercializata de sc Euro-tigla SRL Constanta este o tigla metalica de calitate superioara, rezistentă la intemperii, mucegaiuri, radiatii UV, astfel ca, acoperișul de țiglă metalică nu va fi afectat de acestea.

Greutatea redusa si rezistența mecanica fac țigla metalică ca fiind favoritul si primul cel mai vandut tip de invelitoare pentru acoperisurile din Romania. Pe un acoperiș de 200 mp se va așeza o greutate de o tona în cazul invelitoarei de tigla metalica, spre deosebire de cele 10 tone în cazul țiglei ceramice.

Etanșeitate. Sistemul de prindere a modulelor de țiglă metalică prin suprapunere și prindere cu suruburi autofiletante asigură etanșeitate perfectă și nu permite scurgeri de apă sub învelitoare.

Rezistență la foc. Grad ridicat de rezistență la propagarea și răspândirea focului

Estetica. Acoperișul intotdeauna pune in evidenta frumuseatea unei cladiri sau a unei case. Țigla metalică este singura soluție de învelitoare care oferă o gamă variată de culori, materiale, grosimi și forme diverse, astfel încât să se potrivească oricărui tip de construcție și să se integreze cu stilul arhitectural al casei dumneavoastra sau a cladirii ce necesita acoperita.

Țigla metalică mai poarta si denumirea de tablă tip țiglă sau tablă pentru acoperiș, reușește să înglobeze aceste caracteristici, fiind un produs ce permite libertate deplină la alegerea culorii și finisajelor. O altă caracteristică importantă pentru țigla metalică este aceea că permite montajul pe suprafețele curbate sau foarte abrupte.

Se poate opta pentru un acoperiş din țiglă metalică: ȋn culori şi nuanțe clasice sau moderne, două variante de acoperire finală, cu strat lucios sau mat şi o gamă largă de elemente de finisaj. Toate acestea pentru un acoperiş frumos şi eficient, pregătit să protejeze pentru un timp îndelungat.

Compoziția materialelor

Lucios

1 - folie protectoare PVC: grosime 50 – 200 µm (aplicarea acesteia se face conform comenzii)

2 - lacul de suprafață : poliester (PE) 25 µm

3 - strat de bază: poliester (PE) min. 5 µm

4/8 - strat pasivare

5/7 - strat de zinc: 225 – 275 g/m2

6 - tablă din oțel / tablă din aluminiu

9 - strat de bază: poliester (PE) min 7 µm

10 - strat anticondensare (se aplică conform comenzii)

*Observație în cazul tablei din aluminiu nu sunt valabile straturile 4, 5, 7, 8.

Mat

1 - folie protectoare PVC: grosime 50 – 200 µm (aplicarea acesteia se face conform comenzii)

2 - lacul de suprafață: poliester (PE) 35 - 50 µm

3 - stratul de bază: poliester (PE) min 5 µm

4/8 - strat pasivare

5/7 - stratul de zinc: 225 – 275 g/m2

6 - tablă din oțel / tabla din aluminiu

9 - strat de bază: poliester (PE) min 7 µm

10 - strat anticondensare (se aplică conform comenzii)

*Observație în cazul tablei din aluminiu nu sunt valabile straturile 4, 5, 7, 8.